“Kia wil MX-5 concurrent”

AMSTERDAM - Dat ze bij Kia niet verlegen zitten om ambitieuze plannen wisten we al, maar nu zijn er concrete aanwijzingen dat het merk de Mazda MX-5 op de korrel gaat nemen. Een compact achterwielaangedreven sportwagentje zou het imago van het merk kunnen versterken.

Het doorgaans welingelichte What Car? tekent uit de mond van een hooggeplaatste bestuurder bij Kia op dat het merk een MX-5 concurrent nodig heeft.

Ze willen bij Kia al jaren een model om het imago te versterken en die lijkt er nu te komen in de vorm van een MX-5 concurrent, met achterwielaandrijving.

Momenteel is er geen achterwiel aangedreven Kia, maar het merk maakte onlangs bekend een grote sedan in het segment van de S-klasse te willen lanceren. Hoewel dat model voor Europa niet interessant is, zou de technologie gebruikt kunnen worden voor een kleinere achterwielaandrijver.

Gunstig geprijsd

Dat zou echter pas rond 2015 moeten gaan plaatsvinden. Al eerder zei designbaas Peter Schreyer dat een Kia sportauto niet per se snel hoeft te zijn, maar vooral gunstig geprijsd en leuk.

Naast een roadster zou Kia het merkimago omhoog willen sturen door snelle versies te introduceren van hun bestaande modellen, zoals de Rio en de volgende C’eed. Als het goed gaat wil het merk mogelijk zelfs een sportief submerk lanceren, zoals Renault heeft met de RS-afdeling.

Tip de redactie