Vladimir Antonov koopt Zagato

AMSTERDAM - Langzaam maar zeker wordt Vladimir Antonov een steeds grotere speler in autoland. We kennen hem natuurlijk vooral van Spyker, maar inmiddels heeft de Rus ook Zagato aan z’n portfolio toegevoegd.

Cars UK meldt dat CPP (Coventry Prototype Panels) in alle stilte designstudio Zagato heeft overgenomen. Het bedrag dat met de overname gemoeid is, is dan ook niet bekendgemaakt. CPP is eigendom van Vladimir Antonov en dus gaat het in feite om een uitbreiding van zijn imperium.

Op de Zagato-website noemt de Italiaanse designstudio zichzelf nu CPP Milan. Momenteel houdt Zagato zich bezig met de bouw van de Aston Martin V12 Zagato, de auto die ook deelnam aan de 24-uursrace op de fameuze Nordschleife.

Antonov is al enige tijd flink aan het winkelen in autoland en lijkt zich vooral op de gespecialiseerde fabrikanten te richten. De overname van Spyker was daar een goed voorbeeld van. De synergie met CPP bleek uit het feit dat Antonov de productie van Spyker heeft verplaatst naar het Engelse Coventry, waar CPP ook zetelt.

Synergie

Synergie tussen Spyker en Zagato was er in het verleden ook al in de vorm van de Spyker C12 Zagato. Onlangs breidde de Rus z’n portfolio uit met Bowler, een Engelse fabrikant van ruige, supersnelle terreinauto’s.

En, voor we het vergeten, Antonov winkelt ook wel eens buiten de autosector. Onlangs kocht hij de Engelse voetbalclub Portsmouth (foto 3), die opereert in het Championship. Dat is de op één na hoogste divisie van het Engelse profvoetbal.

Lekker in de skybox zitten bij Premier League-wedstrijden tegen andere rijkeluisspeeltjes als Chelsea en Manchester City zit er voorlopig dus nog even niet in voor Vladimir Antonov.

Tip de redactie