AMSTERDAM - Volkswagen toont in Detroit een concept van een gespierde strandbuggy. Serieuze productieplannen zijn er niet, het is slechts een vingeroefening van Volkswagens ontwerpstudio in Californië.

Met deze offroad-coupé hebben de ontwerpers een brug willen slaan tussen een coupé en een SUV (Sports Utility Vehicle). De tweedeurs crossover is uitgerust met opvallende vleugeldeuren. Bij het openen zwenken ze tegelijk iets naar buiten voor een optimale instap. Het voorste dakgedeelte is voorzien van twee uitneembare glazen panelen (T-bar). Het achterste gedeelte met geïntegreerde achterklep is helemaal verwijderbaar.

Het interieur van de Concept T is heel flexibel. Normaal is het een tweezitter, maar de auto kan eventueel met twee noodzitjes worden uitgebreid. De stoelen zijn bekleed met waterbestendig kunststof, maar handmatig kunnen er leren delen op de oppervlakken geklikt worden.

Internet en DVD

Belangrijke informatie wordt tijdens het rijden op de voorruit geprojecteerd. Zaken als internettoegang, telefoon, navigatie en DVD-video ontbreken niet.

Natuurlijk is de Concept T uitgerust met 4Motion vierwielaandrijving. De 3,2-liter V6 benzinemotor levert maximaal 241 pk en is gekoppeld aan een zestraps Tiptronic-automaat. De acceleratie van 0 naar 100 km/h vindt plaats in 6,9 seconden; de topsnelheid is elektronisch begrensd bij 230 km/h.