Opel Corsa op LPG wegenbelastingvrij

AMSTERDAM - Je kunt als autofabrikant tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder wegenbelastingvrije B-segmenter. Opel had om die reden al een 1.3 CDTi in de aanbieding, maar voor wie liever op LPG rijdt heeft Opel nu ook een oplossing in de vorm van de 1.2 Ecoflex LPG.

Om de CO2-uitstoot over het hele gamma terug te dringen komt Opel op korte termijn met LPG-varianten van een aantal modellen.

Als voorloper is er nu de Corsa 1.2 LPG Ecoflex, die af-fabriek een LPG installatie meekrijgt en zo niet alleen iets beter is voor het milieu, maar ook de felbegeerde wegenbelastingvrije status binnensleept.

Dat geldt echter alleen voor de driedeurs, die met een uitstoot van 110 gram per kilometer precies op de grens zit, de vijfdeurs stoot 115 gram uit en valt dus buiten de boot. Deze komt om die reden ook niet naar Nederland.

Gasgestookt

De gasgestookte Corsa is voorzien van de bekende 1,2-liter viercilinder, die op LPG 83 pk levert, 2 pk minder dan wanneer de motor op benzine loopt. Behalve de vrijstelling van wegenbelasting heeft de Corsa nog een voordeel, met volle tanks LPG en benzine kun je meer dan 1.100 kilometer ver komen. Wie het idee van een wegenbelastingvrije gasgestookte Corsa wel ziet zitten kan per direct naar de dealer toe, de prijslijst begint bij €13.495.

Naast de Corsa kunnen we op niet al te lange termijn ook kennis gaan maken met LPG varianten van de Meriva, Astra, Zafira en Insignia. In tegenstelling tot de Corsa zullen die echter de 1,4-liter turbomotor onder de kap krijgen. Wanneer deze modellen bij de dealers komen te staan kon de importeur nog niet zeggen, maar de Meriva wordt in 2012 verwacht.

Tip de redactie