Porsche maakt geen geheim meer van Cayman

AMSTERDAM - Eerst zagen we ‘m helemaal niet en toen ging Porsche alleen in het diepste geheim met de Cayman testen. Nu is de geheimzinnigheid weg en test het merk uit Zuffenhausen gewoon op de openbare weg.

Een belangrijke verandering bij de generatiewisseling is de toename van de lengte van de Cayman. De auto is nu 4,34 meter lang, de volgende is ongeveer 4,40 meter lang.

Deze extra centimeters zorgen voor meer ruimte voor de inzittenden en hun bagage. Bovendien komt er meer ruimte voor een auto onder de Cayman in het gamma.

Porsche gaat bij de nieuwe Cayman intensief inzetten op het terugdringen van CO2-uitstoot. Zo zullen een start-stopsysteem en elektro-mechanische stuurbekrachtiging de uitstoot (en dus het brandstofverbruik) terugdringen. Een nieuwe viercilinder turbomotor moet daar ook bij helpen. Het vermogen van dat blok is maximaal 350 pk.

Versies

De viercilinder komt overigens pas in 2014, tot die tijd heeft de Cayman nog ‘gewoon’ aangepaste versies van de huidige zescilinder boxermotoren.

We moeten nog wel even geduld hebben voor we de Cayman kunnen begroeten. In het najaar maken we namelijk eerst kennis met de 991 (opvolger 911 generatie 997) en 2012 is gereserveerd voor de komst van de volgende Boxster. We denken daarom dat de Cayman in 2013 op de markt komt.

Tip de redactie