Dacia werkt in stilte aan MPV

AMSTERDAM - Hoewel het stil is rondom Dacia, wordt er achter de schermen natuurlijk gewoon doorgewerkt. Na het relatieve succes van de Logan MCV is Dacia nu bezig met een echte ruimtewagen. Het bewijs ziet u op de foto’s, die onze spionagefotograaf in Zuid-Europa maakte.

Verpakt in een dikke laag camouflagemateriaal stuurt Dacia haar nieuwe model de weg op voor de nodige testkilometers.

Koplampen, grille en achterlichtunits tonen verwantschap met de Duster, maar afgezien daarvan kunnen we nog weinig opmaken over hoe de nieuweling eruit komt te zijn. 

Gezien de weinig gestileerde lijnen kunnen we er echter van uitgaan dat het model, intern J92 genoemd, weer ontworpen wordt volgens de filosofie van functie boven vorm.

MPV

Je zou zelfs kunnen denken dat we hier een gecamoufleerd bestelbusje zien en dat is niet geheel bezijden de waarheid, de nieuwe MPV is gebaseerd op de Nissan NV200 en dat is een bestelauto. Reken er dus maar op dat het ruimteaanbod van de nieuwe Dacia dik in orde gaat zijn, de MPV moet zeven of misschien wel acht personen kunnen vervoeren en dan moeten de weekendtassen natuurlijk ook nog meekunnen.

Aangezien er officieel nog niets bekend is over de nieuwe Dacia kunnen we alleen maar gissen naar de details. Voor de motoren zetten we in op de bekende 1.6 voor benzinerijders en dieselaars kunnen rekenen op de komst van de 1.5 dCi.

Prijsstelling

Ook de prijsstelling is nog een mysterie, maar aangezien het niet de bedoeling kan zijn dat Dacia in het vaarwater van moederbedrijf Renault komt, zal de nieuweling flink goedkoper moeten zijn dan diens Scénic.

Die staat voor €23.990 in de prijslijst, dus we zetten voor de Dacia in op een vanafprijs die rond de €15.000 ligt. Wanneer we precies officieel kennis kunnen gaan maken met de Roemeen is nog niet helemaal duidelijk, maar in 2013 verschijnt ‘ie waarschijnlijk op de weg.

Tip de redactie