Exclusieve BMW M3 CRT ook naar Nederland

AMSTERDAM - Met zijn productieaantal van 67 stuks wordt de BMW M3 CRT een exclusief genoegen. BMW Nederland heeft een aanvraag ingediend om er ook een paar naar Nederland te krijgen.

BMW Nederland heeft een aanvraag gestuurd voor twee à drie M3’s CRT. In totaal worden van die lichtgewicht M3 67 exemplaren gebouwd. Daarvan is de helft voor Europa bestemd.

“Als we de mogelijkheid hadden, zouden die allemaal in Nederland een eigenaar kunnen vinden.” Maar zo’n feest is het dus niet. In Rijswijk moet men nog afwachten of de aanvraag wordt goedgekeurd en wanneer de CRT’s dan worden afgeleverd, is nog niet bekend.

Prijzen

Ook de prijs van de auto kan BMW Nederland nog niet melden. In Duitsland kost hij 130.000 euro. Een normale M3 sedan kost daar 66.800 euro. In Nederland kost die auto 111.660 euro. Reken dus maar op het dubbele bedrag voor de CRT.

De letters CRT staan voor Carbon Racing Technologies. Veel delen van de auto zijn van koolstofvezel versterkt met plastic (CFRP), wat wordt gezien als een materiaal dat in de nabije toekomst de auto’s lichter moet maken.

In totaal legt de M3 CRT 1.580 kilo op de schaal. Dat is 45 minder dan het standaard model. Hij sleept per pk slechts 3,5 kilo mee, want de V8 levert er daar van nog steeds 450 stuks. De sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 4,4 seconden.

Lees meer over:
Tip de redactie