Komst Jaguar XF stationwagen bevestigd

AMSTERDAM - Bij Jaguar is bevestigd dat de XF Estate er werkelijk komt. Wanneer die auto op de markt komt, is echter nog niet duidelijk.

Uit de Australische media komt het bericht dat Jaguar heeft bevestigd dat het werkt aan een XF Estate.

''Ik kan nog niet zeggen wat, waar en wanneer, maar er wordt aan zo’n model gewerkt,” vertelt Andrew Whyman, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de XF.

Met die woorden bevestigt hij de geruchten die al langer gaan. Naar verwachting zal het nog een jaar duren voordat de XF Estate op de markt komt. Ook wordt er al een tijdje gesproken over een tweedeurs coupé op basis van de XF.

Daarover wordt echter met geen woord gerept. De XF Estate is de tweede stationwagen die Jaguar bouwt. De eerste was de X-type Estate, die maar weinig succes kende. Jaguar kijkt met jaloerse ogen het succes van bijvoorbeeld de Audi A6 Avant of de BMW 5-serie Touring. In vele landen worden die meer verkocht dat de sedanversies.

Whyman: “Reken maar dat Ian Callum iets aparts gaat doen. Deze stationwagen wordt iets anders dan je gewend bent. Hij krijgt werkelijk karakter. Het wordt het hoogst haalbare.”

Lees meer over:
Tip de redactie