AMSTERDAM - Met de Concept-E toont Mitsubishi hoe de volgende generatie Eclipse er ongeveer uit zal zien. Het studiemodel heeft een hybride aandrijving die tot 470 pk vermogen kan leveren.

De Concept-E heeft een 270 pk sterke 3,8-liter V6 benzinemotor die de voorwielen aandrijft. Een 150 kW sterke elektromotor met de aanduiding 'E-boost' levert nog eens 200 pk op de achterwielen. Als er extra vermogen gevraagd wordt kan de elektrische aandrijving voor een korte periode bijschakelen, waardoor het vermogen oploopt tot 470 pk.

Met dit concept wil Mitsubishi laten zien dat economie en performance heel goed samen kunnen gaan. De zestraps automaat laat zich eventueel ook manueel bedienen.

Touchscreen

Het opvallende design wordt gekenmerkt door een grote wielbasis, met als gevolg weinig overhang voor en achter. Bijzonderheden in het ontwerp zijn het glazen dak en de forse 20-inch wielen.De Eclipse studie is een 2+2, dus met twee noodzittingen achterin. De ronde organische vormen worden binnenin voortgezet. De meeste functies laten zich met een touchscreen bedienen. Speciale plasma verlichting in de middenconsole licht extra op als de elektromotor bijgeschakeld wordt.