Verbruikcijfers nieuwe elektromotor Golf bekend

AMSTERDAM - Ook bij Volkswagen is men bezig met het plug in-hybride concept. De eerste verbruikcijfers van de Golf die een elektromotor combineert met een verbrandingsmotor zijn bekend.

Volkswagen doet met de Golf Variant Twindrive mee met de Duitse ‘Vloottest elektro-mobiliteit’. Daarbij worden ‘groene’ prototypes van verschillende fabrikanten op de openbare weg getest.

De Golf Twindrive is een plug in-hybride. Die rijdt in eerste instantie op de elektromotor en pas als de accu’s leeeg zijn, springt een 1,4-liter TSI bij om voor de aandrijving te zorgen. In 2013 of 2014 wil Volkswagen deze techniek op de markt brengen in verschillende modellen.

Volgens de meetmethoden voor zogeheten stekkerhybrides geeft Volkswagen voorlopig een verbruik op van 1:47,6. In totaal heeft de Twindrive een elektrische actieradius van 57 kilometer. Daarbij hoort een uitstoot van 49 gr/km en dat betekent dat bij volgens de nieuwe wetgeving een belastingvrije status krijgt.

Twindrives

Voor het Duitse project worden twintig Twindrives ingezet. Als noviteit voor dit type auto hebben ze een navigatiesysteem dat een hoeveelheid elektrische kilometers achterhoudt voor wanneer de bestemming in de stad ligt. Dan rijdt de Golf in de bebouwde kom, na een druk op de E-mode-knop, dus altijd emissievrij.

Tip de redactie