AMSTERDAM - Met z'n opzienbarende uiterlijk is de Morgan Threewheeler een dappere zet, maar gelukkig mag het model zich verheugen op een hoop positieve aandacht.

Inmiddels hebben zich al 480 geïnteresseerden gemeld, waarmee de driewieler het populairste model van de fabrikant is.

Voor wie met weemoed terugdenkt aan de tijden dat je nog op een driewieler rondreed heeft Morgan de ideale aanbieding: een driewieler die heel hard kan. En blijkbaar slaat het concept aan want Morgan heeft dit jaar al 480 orders binnen voor de excentrieke creatie.

Dat is wellicht geen wereldaantal, maar als je bedenkt dat de fabrikant vorig jaar in totaal 740 auto’s produceerde, dan snap je dat ze bij Morgan van een overweldigend succes spreken en stilletjes hopen dat ze dit jaar de mijlpaal van 1.000 geproduceerde auto’s doorbreken.

Stijgende vraag

Volgens eigenaar Charles Morgan ligt het succes aan het feit dat er een stijgende vraag is naar kwaliteit en Brits design en bouwkunde. Morgan vertelde het Britse AutoCar bovendien dat het merendeel van de bestellingen bovendien vanuit het buitenland afkomstig is, iets wat hij zelf toeschrijft aan “een groter vertrouwen in producten gemaakt in het Verenigd Koninkrijk”.

Dat de man zelf ook alle vertrouwen in z’n merk heeft blijkt wel uit het feit dat hij zelf gelooft dat de Threewheeler een concept is dat over 100 jaar nog steeds actueel is. “Auto’s worden te snel voor normaal gebruik. Dit is snel, maar de echte pret zit hem in de acceleratie, en hij verbruikt ongeveer 1 liter op 17,5 kilometer.”

Nederlanders

Ook in Nederland is er volgens importeur B.V. Nimag belangstelling voor de Threewheeler. “Zonder dat mensen er mee gereden hebben of de prijs weten zijn er al mensen die er zeker één willen”, verklaarde een woordvoerder.

Harde aantallen wilde de importeur niet noemen maar inmiddels hebben zich “een paar handjes vol” serieuze geïnteresseerden gemeld. De prijs hoopt de importeur in de loop van volgende week bekend te kunnen maken, waarna de interesse hopelijk nog wat toeneemt. Als het meezit moet het eerste exemplaar van de Threewheeler in augustus naar ons land komen.

Nieuw model

Behalve de Threewheeler heeft Morgan nog wat ijzers in het vuur. Het merk is van plan de komende jaren ieder jaar een nieuw model te introduceren. Wat we in 2012 mogen verwachten krijgen we in Gèneve volgend jaar te zien.

Voor 2013 staat de Eva GT op de planning, een vierzitter die volgens Morgan eveneens kan rekenen op warme belangstelling.