AMSTERDAM - Het succes van de Mercedes-Benz CLS is BMW al tijden een doorn in het oog. Het heeft even geduurd, maar het Beierse merk heeft bijna z’n antwoord op de Mercedes CLS af.

Dat blijkt wel uit het feit dat deze 6-serie GranCoupé met nog maar weinig camouflage rondrijdt. De definitieve naam van de vierdeurscoupé, die behalve de Mercedes CLS ook de Audi A7 op de korrel heeft, is nog onduidelijk.

Het kan 6-serie Gran Coupé worden, maar de concept-car werd destijds gewoon als Gran Coupé gepresenteerd.

Zoals de door ons verwachte naam al een beetje suggereert, heeft de Gran Coupé de tweedeurs BMW 6-serie Coupé als basis. Verwacht vergelijkbare motoriseringen; de minder potente aggregaten uit de technisch verwante 5-serie komen ook niet in de vierdeurscoupé, die hoger in de markt wordt gezet.

Een M6 Gran Coupé met 560 pk lijkt juist wel een voor de hand liggende optie, maar daar hebben we vooralsnog geen enkel levensteken van gezien.

De 6-serie GranCoupé komt volgens BMW in juni 2012 op de markt. Wanneer het Beierse merk de auto precies onthult, is nog niet duidelijk. Aangezien het merk de auto in 2010 in Peking onthulde, mikken wij op een onthulling in de Chinese hoofdstad in april.