AMSTERDAM - Lamborghini wil graag een derde model in Sant’Agata.

Dat kan een vierdeurs-coupé worden, maar ook een Super-SUV.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Car and Driver is het zo goed als zeker dat er een derde Lamborghini onderweg is.

Ze zijn er in Italië alleen nog niet helemaal uit wat het precies moet gaan worden.

Kandidaat

De eerste kandidaat is een productieversie van de Estoque-concept waar Lamborghini in 2008 al goede sier mee maakte. Aan de andere kant zou het ook zomaar kunnen dat Lamborghini kiest voor een spirituele opvolger van de LM002 super SUV. Moeilijke keuze dus.

De Amerikanen melden op basis van welingelichte bronnen dat Lamborghini deze zomer aan de slag gaat met prototypes van beide opties. In oktober moet er dan een keuze gemaakt worden voor één van beiden.

Als alles meezit kan er dan in 2013 een derde stier aan de stal worden toegevoegd, wat weer mooi samenvalt met het 50-jarig bestaan van het merk. In 2015 moet het model dat echt op de weg komen.

Super-SUV

Het opvallendsre is misschien wel dat niet de vierdeurs coupé, maar de paradoxale super-SUV op dit moment de voorkeur lijkt te genieten.

Deze zou door een V12 van de nodige power voorzien moeten worden, en qua uiterlijk een kruising moeten zijn tussen een SUV en een coupé, een beetje zoals de BMW X6 dus, of de SsangYong Actyon natuurlijk. In tegenstelling tot die modellen wordt er voor de nieuwe Lambo echter gekeken naar de mogelijkheden voor een driedeurs koetswerk.

Vreemde keuze

Er zit echter een goede reden achter deze op het eerste gezicht vreemde keuze. Het model zou namelijk bij z’n introductie geen enkele concurrent op z’n pad vinden, terwijl een vierdeurs Lamborghini coupé in dezelfde vijver belandt als de Porsche Panamera en Aston Martin Rapide.

Er zit nog een voordeel aan de keuze tussen deze twee radicaal verschillende modellen. Zodra er spionagebeeld beschikbaar komt, zullen we snel kunnen zien op welk model de keuze is gevallen.