AMSTERDAM - Het einde van de carrière van de Volvo S40 en z’n stationwagon broertje V50 is nu toch echt in zicht. Onder het mom van veel voor weinig stunt Volvo nu met de Limited Edition, verkrijgbaar op de 2.0 benzine en de 1.6 DRIVe diesel.

Ondanks de hoge leeftijd van de S40 en V50 is er voor beide modellen nog best wat aandacht. Dat houdt Volvo natuurlijk het liefst nog even zo, dus om de pijn van het uitgeklede motorengamma een beetje te verzachten komt het Zweedse merk nu alweer met een actiemodel. 

De Limited Edition heeft een bevredigende lijst met standaarduitrusting. Zo krijg je onder andere 16” lichtmetaal, High Performance Audio met bluetooth aansluiting, LED dagrijverlichting, parkeer-, licht- en regensensoren en zelfs lederen bekleding allemaal standaard.

Maar daarmee houdt het feest nog niet op, ook voor stoelverwarming en navigatie hoef je namelijk niet bij te betalen. De prijs voor al dat moois bedraagt €26.995 voor de S40 2.0 op benzine, terwijl een S40 1.6 D2 DRIVe als Limited Edition 28.995 Euro moet kosten.

Wie liever een stationwagon rijdt moet in beide gevallen €1.000 extra betalen voor een V50 Limited Edition. Het actiemodel is per direct te bestellen.