AMSTERDAM - De Bentley Continental is er alleen nog als GT, maar binnenkort komt er ook een GTC-versie aan. Van die open Continental komt er ook een Speed-versie.

Onze spionagefotograaf betrapte deze in de Alpen. De auto onderscheidt zich van z’n minder potente broertje door grotere remmen, het nodige spoilerwerk, luchtinlaten in de bumpers en een nieuw ontwerp voor de uitlaten.

Verder is er uiteraard meer vermogen: de W12 uit de gewone Continental is momenteel al goed voor 575 pk, dus de Speed-versie zal ongetwijfeld ruim boven de 612 pk van de oude Speed-versies.

Wanneer de Bentley Continental GTC Speed op de markt komt, is nog onduidelijk. Zowel de Bentley Continental GTC in gewone trim als de Continental GT Speed in coupégedaante moeten namelijk eerst nog op de markt komen. Daarom vermoeden wij dat het zomaar 2013 kan worden voordat de Bentley Continental GTC Speed bij de dealers staat.

Uitbreiding

Overigens kijkt Bentley niet alleen naar boven voor de uitbreiding van het Continental-gamma. Later dit jaar komt er ook een gloednieuwe V8 turbomotor beschikbaar, die de Continental een voor een Bentley ongekend laag verbruik geeft. Het vermogen is naar schatting ongeveer 450 pk.

Deze geblazen V8 komt ook in bijvoorbeeld Audi’s te liggen.