AMSTERDAM - De Ford Vertrek, die straks de opvolger wordt van de Kuga, is in Nederland betrapt door de spionagefotograaf.

De Ford Vertrek moet rond 2013 de Kuga opvolgen. In maart werd die al in de VS gekiekt, en nu maakt hij een doorreis door Europa. Het nieuwsfeit dat we bij deze auto kunnen melden is dat op de papieren die bij deze vracht zitten, te lezen is dat de twee auto’s die worden verscheept 1.695 kilo wegen.

De Vertrek, die onlangs in de VS debuteerde als concept car, past naadloos in de One Ford-filosofie. Daarbij moeten alle modellen van het merk (weliswaar met kleine aanpassingen) over de gehele wereld worden verkocht.

Focus

Kijk bijvoorbeeld naar de Fiesta en de Focus, die ook in Amerika aan de man worden gebracht. Voor Ford is die werkwijze natuurlijk een enorme kostenbesparing. Ook de Vertrek zal dus zowel in Amerika als in Europa op de markt worden gebracht.

Met de Vertrek gooit Ford het over een wat andere boeg dan met de Kuga, die alleen met relatief grote motoren te koop is. Compacte Ecoboost-motoren en natuurlijk de TDCi-diesels moeten van de Vertrek in de toekomst de zuinigste in z’n klasse maken. Daar wordt dus as we speak aan gewerkt.