AMSTERDAM - Monaco is misschien wel 's werelds plek met de hoogste gemiddelde CO2-uitstoot, maar dat wil niet zeggen dat prins Albert helemaal niet aan het milieu denkt.

Hij geeft z'n bruiloft namelijk een 'groen' tintje door in een heuse hybride te trouwen.

Het is natuurlijk niet zomaar een hybride.

Lexus heeft voor het huwelijk van prins Albert met Charlene Wittstock een heuse LS 600h L Landaulet gemaakt. Hierdoor kan hij op 2 juli met een gemiddelde CO2-uitstoot van 0 g/km door het prinsdom rondrijden.

Gestript

Het kostte Lexus 2.000 manuren om de LS 600h L Landaulet te maken. De gewone LS 600h L werd eerst volledig gestript van ongeveer 20.000 onderdelen.

Onder supervisie van een speciaal team ingenieurs werd de auto weer opgebouwd met in een speciale oven gemaakte composieten.

Honingraatstructuur

De prestatiecijfers zijn ongeveer gelijk aan het normale model. De Landaulet biedt echter een transparant dak dat één geheel is, zonder verstevigingspilaren.

Een honingraatstructuur en koolstofvezel zorgen ervoor dat het dak toch stevig is. Het is gemaakt van 8 millimeter dik polycarbonaat en weegt 26 kg.

Na het huwelijk op 2 juli gaat de Lexus LS 600h L Landaulet naar het Media Center en later plaatst het prinsdom de Landaulet voor het publiek in het Oceanographic Museum in Monaco.