AMSTERDAM - Het grootste Japanse automerk heeft een nieuwe sportwagen onthuld. De GRMN Sports Hybrid Concept II is voorzien van een midscheeps geplaatste benzinemotor, hybride techniek én een open dak!

Toyota roept al lange tijd dat men weer sportieve modellen wil gaan maken. De FT-86 concept, die samen met Subaru wordt ontwikkeld, is daar een voorbode van.

Maar dit weekend, tijdens de 24-uurrace van de Nürburgring, toont Toyota nóg een concept, en wel op basis van de laatste generatie MR2.

Het gaat om de GRMN Sports Hybrid Concept II, die voortborduurt op een concept dat vorig jaar op de Tokio Auto Salon onthuld werd. Toen leek het model nog duidelijk op de MR2 met open dak, nu is de gelijkenis in de carrosserie ver te zoeken.

Radicaal

Onderhuids verschilt de GRMN Sports Hybrid Concept II radicaal van z’n oorsprong. Deze versie heeft weliswaar nog steeds een middenmoter die de achterwielen aandrijft, al is de krachtbron vervangen door een 3,5-liter grote V6 die 250 pk levert.

Daaraan gekoppeld is een elektromotor die de voorwielen aandrijft. Toyota geeft een gewicht op van ongeveer 1.500 kilo schoon aan de haak.