AMSTERDAM - Het Goodwood Festival of Speed is niet alleen een prachtig autofeest, het is ook een plek om hard autonieuws te zien. Opel gunt deze editie van het prestigieuze evenement bijvoorbeeld de wereldprimeur van de nieuwe Astra GTC.

De Opel Astra GTC die de fameuze heuvelklim maakt, is een ‘gewone’ versie. De heftige OPC komt namelijk pas in 2012 op de markt.

De Nederlandse levering van de Astra GTC start in het najaar, maar bestellen kan nu al. De vanafprijs is 26.645 euro voor de versie met 1.4 turbomotor van 140 pk.

Twee andere wereldprimeurs op het Goodwood Festival of Speed zijn de Honda CR-Z Mugen en de nieuwe BMW M5. De CR-Z Mugen is een potente versie van Honda’s hybride coupé met 200 pk, de BMW M5 wordt de ultieme 5-serie met een vermogen van 560 pk.

Kijken we verder dan naar de wereldprimeurs, dan is er nog veel meer lekkers te zien. We noemen een Pagani Huayra, een Ferrari FF en een Lamborghini Aventador. Ook kunnen we de Citroën Survolt en de Land Rover Evoque voor het eerst zien rijden.