AMSTERDAM - De beslissing over de toekomst van Maybach is nog even uitgesteld. Er is namelijk nog een derde scenario voor het geplaagde merk.

Daimler zou eigenlijk begin juli een definitieve beslissing willen nemen over de voortgang met het merk Maybach. Daarbij waren er twee mogelijkheden: Maybach zou verdwijnen of er zou in samenwerking met Aston Martin een nieuw model worden ontwikkeld.

Het uitstel komt door een derde scenario dat is ontwikkeld. Het vakblad Automotive News weet te melden dat Maybach misschien doorgaat als submerk van Mercedes-Benz.

Daarbij krijgt het een zelfde rol als AMG. De topversies van S-, CL en GL-klasse zouden dan een Maybach-versie zijn, die bijzonder luxueus is aangekleed.

Sportieve segment

AMG doet dat in het sportieve segment. Bovendien zouden de Maybach-uitvoeringen dan uiterlijk iets verschillen van de Mercedes-modellen.

De huidige Maybach is ook gebaseerd op de techniek van de S-klasse, al is dat inmiddels van de vorige generatie. In het verleden is er ook al sprake van geweest om op basis van de GL-klasse een Maybach te ontwikkelen.

Eind juli, als de Raad van Bestuur van Daimler weer vergadert, wordt er een definitieve beslissing over Maybach genomen.