AMSTERDAM - Het heeft lang geduurd, maar Mercedes-Benz vindt het eindelijk tijd om de volgende generatie A-klasse ook naar buiten te sturen voor het broodnodige testwerk.

De nieuwe A-klasse wordt een extreem belangrijke auto.

Met de volgende generatie wil Mercedes-Benz namelijk frontaal de aanval openen op de nieuwe BMW 1-serie en de Audi A3, die in de eerste helft van 2012 wordt onthuld.

Sportievere vormgeving

De A-klasse doet dit met een nieuw platform en sportievere vormgeving dan het huidige model. De volgende B-klasse wordt een auto voor mensen die het mpv-gevoel meer prioriteit geven.

In de Mercedes A-klasse Concept, die debuteerde in New York, konden we al zien dat Mercedes-Benz ook qua aandrijflijnen de lijn van de vernieuwing inzet.

Dubbele koppeling

De concept-car had namelijk de beschikking over een 210 pk sterke turbomotor en een automaat met dubbele koppeling. Reken maar dat we die ook terug gaan zien in de productieversie. Minder potente versies komen er natuurlijk ook.

De Mercedes A-klasse debuteert in de eerste helft van 2012 en komt dan ook al snel op de markt. De Mercedes B-klasse debuteert al op de IAA in Frankfurt en verschijnt nog voor de jaarwisseling bij de dealers.