AMSTERDAM - Als het een beetje meezit, wordt deze schepping de snelste Renault 4 ooit. In augustus gaat hij een snelheidsrecordpoging doen op de zoutvlakte in Bonneville.

Vier Franse techneuten willen van 13 tot en met 19 augustus in het kader van ‘Saline4Fun’ met deze Renault 4 280 km/u gaan halen op de zoutvlakte in het Amerikaanse Bonneville. Daarmee moet deze besteller de snelste Renault 4 ooit worden.

Helemaal eerlijk spelen de mannen natuurlijk niet. De motor haalt het team uit de Renault 5 Turbo die in 1983 in het Franse toerwagenkampioenschap racete. De versnellingsbak is gepakt uit een Renault 21 Turbo en de remmen aan de voorzijde komen van de 25 en aan de achterkant van de Clio 2. Verder is de auto van voor tot achter aangepast. De wielophanging en de bouw van de assen is compleet veranderd en ook de vering is verre van origineel.

Hulp van Renault

Het viertal krijgt bij de recordpoging hulp van Renault Classic. Dat zorgde voor de inbouw van aandrijving, besturing, vering en het remsysteem en ook voor het spuiten van de carrosserie. Ook Renault Sport bemoeide zich met de afstemming van de auto.

De recordpoging wordt gedaan ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Viertje.