AMSTERDAM - AutoWeek heeft de Ford Focus uitgeroepen tot de meest overtuigende auto van 2011. Dit gebeurde donderdag tijdens de jaarlijkse Innovation Awards in Amersfoort.

Onder meer de combinatie van uitstekende rijeigenschappen, goede prijs-prestatieverhouding en vele veiligheidsvoorzieningen zorgde ervoor dat de Ford Focus de Overall Award heeft gekregen.

De Focus won ook de Veiligheid Award vanwege de eerdergenoemde veiligheidsvoorzieningen.

In de categorie Elektrische Auto's won de Nissan Leaf die de meeste innovaties laat zien. De KIA Family-look won de Design Award.

Milieu

In de categorie Milieu ging de prijs naar de Mercedes CLS 350. "In deze catogorie waren veel hybrides, maar de direct ingespoten benzinemotor dat je niet per se hybride- of turbotechniek nodig hebt om het verbruik flink te verlagen", aldus de redactie van AutoWeek.

De Value For Money Award ging naar Hyundai i40 en bij de categorie Rijdynamiek ging de hoofdprijs naar de BMW 1-serie M Coupé.

Bas Muis

Het was de vijfde keer dat AutoWeek de Innovation Awards hield. De presentatie was in handen van Bas Muis. Naast de bekendmaking van de winnaars waren er ook lezingen van onder meer Wubbo Ockels.

Innovation Awards 2011