AMSTERDAM - Ook Audi waagt zich in de hybride-vijver met de Q5. Dat wordt een zware dobber, want met zijn 159 gr CO2/km kan hij op geen enkele korting rekenen.

Audi heeft de Q5 Hybrid geprijsd. Met zijn uitstoot van 159 gr/km kan hij niet profiteren van BPM-kortingen en lagere bijtelling en komt de prijs op 65.500 euro.

De auto is voorzien van de 2,0-liter TFSI met een vermogen van 211 pk, die is gekoppeld aan een elektromotor die 54 pk levert. Die elektromotor fungeert als krachtbron, maar ook als startmotor en bij het afremmen als generator.

Samen brengen ze de SUV naar een verbruik van 6,9 liter op 100 km. Maximaal drie kilometer lang, kan de auto louter op de elektromotor rijden.

Topsnelheid

De Q5 Hybrid kan in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid 222 km/u. De auto is voorzien van een display waarop de actuele aandrijving wordt getoond.

Verder is de auto standaard lekker aangekleed met onder meer MMI-navigatie, quattro-aandrijving, 19 inch wielen en het Audi Sound System. Wie 2.495 euro bijlegt, krijgt het Proline-pakket met onder meer xenon plus-verlichting, volautomatische airco, parkeersensoren aan de voor- en achterzijde en een alarm.