AMSTERDAM - Ford gaat de komende drie jaar flink uitpakken op de Europese markt: er komen maar liefst twintig opgefriste of compleet nieuwe modellen.

Dat heeft het merk officieel bekendgemaakt. Eén van de nieuwelingen is de volgende generatie Kuga.

Deze krijgt trekken van de Vertrek Concept, die op de North American International Auto Show debuteerde. De productie gaat plaatsvinden in Valencia, waar ook de Transit Connect van de band rolt.

In de Ford-fabriek in Saarlouis zal vanaf 2012 de Focus Electric van de band rollen. Ford kijkt wel heel erg in de glazen bol, want het merk meldt ook alvast dat het de volgende generatie van de Focus, die op z’n vroegst in 2018 komt, ook in Saarlouis gaat produceren.

Opgefriste Fiesta

In Keulen start volgend jaar de productie van de opgefriste Fiesta. De medewerkers krijgen ook alvast de garantie dat ook de volgende generatie hier geproduceerd gaat worden. De motorenfabriek in Keulen zal zorg dragen voor de nieuwe 1,0-liter driecilinder turbomotor.

In Craiova, Roemenië start Ford de productie van de B-Max mpv op. Die verschijnt begin 2012 op de markt. Bovendien krijgen de Roemenen de productie van een tweede toekomstige Ford in het B-segment toebedeeld.

Ford wil niet zeggen wat voor auto dit is, maar wij vermoeden een beetje dat het om een SUV-achtige op basis van de Fiesta gaat. Die hebben we namelijk al regelmatig als testauto rond zien rijden.

Turkije

Dan is er tot slot nog de fabriek in Kocaeli, Turkije. Daar zal in de toekomst naast de volgende Transit ook nog een compacte bestelauto van de band rollen.