STOCKHOLM - De Russische zakenman Vladimir Antonov trekt zich terug uit een vastgoedtransactie met de Zweedse autofabrikant Saab, dochterbedrijf van het Nederlandse Spyker Cars. Dat maakte een woordvoerder van Antonov dinsdag bekend.

Saab was van plan zijn vastgoed te verkopen aan Antonov en het daarna terug te huren. De vastgoeddeal wordt nu besproken met externe investeerders, aldus de woordvoerder van Antonov. Antonov heeft nog wel interesse om aandeelhouder van Saab/Spyker te worden, aldus de zegsman.

Volgens topman Victor Muller van Saab/Spyker stapte Antonov uit de onderhandelingen omdat hij geen toestemming voor de vastgoedtransactie krijgt van de Europese Investeringsbank (EIB). ''Hij wilde dolgraag. Ik weet de reden niet waarom de EIB niet akkoord gaat'', aldus Muller.

De topman wilde niet zeggen met hoeveel partijen hij nog in gesprek is over een vastgoeddeal. Ook kon hij niet aangeven wanneer de productie bij Saab, die alweer enige tijd stilligt, weer van start zal gaan. ''We moeten eerst overeenstemming met alle leveranciers hebben.''