AMSTERDAM - Het is nog helemaal niet zeker of de Mini Rocketman op de markt komt. Dat model kan niet goedkoop genoeg worden gemaakt om het op te nemen tegen de Smart ForTwo.

Mini toonde in het voorjaar de Rocketman concept. Die is met zijn lengte van 3,41 meter maar iets langer dan het oermodel en moet worden gezien als concurrent voor de Smart ForTwo.

Het werd bij de presentatie niet met zo veel woorden gezegd, maar het moest toen raar lopen als er geen groen licht kwam voor deze nieuwe derivaat.

Nu lijken de kaarten toch iets anders geschud. Uit informatie van het Duitse vakblad Automobilewoche blijkt dat het maar moeilijk lukt om de prijs van de Rocketman onder die van de reguliere One te krijgen.

Goedkoper

Bovendien kan de productie ook niet veel goedkoper worden gemaakt. Daar komt nog eens bij dat de Mini-fabriek in Oxford aardig aan zijn taks zit. Zo wordt de Countryman al gemaakt bij Magna in Oostenrijk.

“Het wordt moeilijk om van de Rocketman een winstgevend project te maken,” vertelt een bron binnen BMW aan het Duitse blad. In elk geval investeert BMW 500 miljoen pond in de Mini-fabriek in Engeland om die vestiging voor te bereiden op de komst van de geheel nieuwe generatie.