AMSTERDAM - De nieuwe A-klasse is belangrijk voor Mercedes. Die moet het merk namelijk eindelijk eens voet aan de grond geven in de klasse van compacte auto’s.

In het testlaboratorium van Mercedes-Benz zijn voor de autopers afbeeldingen te zien van de nieuwe Mercedes A-klasse. De auto ondergaat daar zijn carrosserietests. De A-klasse is er dus al in zijn definitieve vorm te zien. Zoals beloofd, wijkt hij weinig af van de concept car.

Mercedes brengt de nieuwe A-klasse volgend jaar op de markt. Dan staat hij in april 2012 bij de dealer. In Stuttgart kunnen ze niet wachten op het nieuwe model.

A3

Dan kan eindelijk de huidige A worden vergeten en wordt er meegespeeld in de klasse van bijvoorbeeld de 1-serie en A3. In dat segment schittert Mercedes namelijk door afwezigheid.  

Het is natuurlijk maar helemaal afwachten hoe het publiek reageert op Mercedes’ nieuwe kleintje. Het is de bedoeling dat er een jonger publiek voor naar de showroom komt, die genoegen moet nemen met een auto met voorwielaandrijving en tamelijk tamme viercilindermotoren.