AMSTERDAM - Nog nooit ging het nieuws rond Opel zo snel als vandaag. Na de eerste schets van de Astra cabrio, de mogelijke verkoop door GM hebben we nu de allereerste spionagefoto’s van de Astra cabriolet.

Onze spionagefotograaf moest er eventjes voor weg bij zijn vaste stekkie op de Nürburgring, maar op Opels eigen testterrein wist hij dan toch dit prototype van de Astra cabriolet te snappen.

Het was al publiek geheim dat Opel met een cabrio zou komen: als je de GTC van eerder deze week, de tekening van vanochtend en dit prototype door elkaar husselt, weet je al precies hoe die auto er uit gaat zien.

Het Oostenrijkse kenteken op het prototype is geen toeval. De open Opel wordt namelijk ontwikkeld bij het Oostenrijkse Magna. Met die toeleverancier doet Opel al sinds mensenheugenis zaken en tijdens de poging tot verkoop van het merk door GM in 2009 scheelde het maar een haar of Magna was de nieuwe eigenaar geworden.

Vierzitter

In elk geval is op de spionagefoto’s goed te zien dat de nieuwe cabrio van Opel een volwaardige vierzitter wordt. Dat wordt afgestapt van de TwinTop en er weer wordt gekozen voor een stoffen dak, wordt op deze foto’s wel bewezen.

Opel is nog wel een jaartje zoet met het testwerk aan de Astra cabrio. We verwachten dat het productiemodel op tijd in de showroom staat, om de show te gaan stelen wanneer in 2013 het warme weer begint.