AMSTERDAM - Le Mans is veel meer dan het strijdtoneel voor de titanen Peugeot en Audi: ook andere merken pakken uit. Honda laat bijvoorbeeld een CR-Z Hybrid Racer zien.

Honda doet mee aan een demonstratieronde met bijzondere raceauto’s.

De CR-Z Hybrid Racer heeft de bekende IMA-aandrijflijn, bestaande uit een 1,5-liter benzinemotor en een elektromotor. Door toevoeging van een supercharger is het totale vermogen nu 200 pk. Het maximumkoppel is 237 Nm.

Tentoonstelling

Honda neemt niet deel aan het race-evenement, maar laat de CR-Z Hybrid Racer zien op de tentoonstelling ‘Le Mans vers le Futur’, waar auto’s voor de Le Mans-race van de toekomst te zien zijn.

Het is voor de tweede keer dat dit evenement plaatsvindt. Wel fungeert de CR-Z Hybrid Racer als pace car bij de Speed EuroSeries.

Verleden

Wie deze hybride racer herkent uit het verleden, heeft het bij het rechte eind. Op de SEMA-tuningsbeurs in Las Vegas liet Honda de auto vorig jaar al zien.

De auto is ontwikkeld door Honda Performance Development (HPD) en beleefde z’n racedebuut op de Thunderhill 25 Hours in de buurt van San Fransisco. De CR-Z Hybrid Racer eindigde toen als tweede in z’n klasse.