AMSTERDAM - In april liet Infiniti ons middels een schets alvast snuffelen aan de JX-crossover. De onthulling staat voor later dit jaar gepland, maar het testwerk is inmiddels begonnen.

De JX wordt een flinke SUV: de auto heeft drie zitrijen en komt boven de FX in het gamma. De familieband met die FX is onder de camouflage duidelijk te zien.

Daarnaast krijgt de JX volgens Infiniti ook trekken van de Essence Concept, die we in 2009 op de Autosalon van Genève konden zien.

Met de JX wil Infiniti in het strijdperk treden tegen auto’s als de Audi Q7. Onder de kap komen waarschijnlijk de bekende motoren te liggen uit de FX en de QX cross-over.

Problemen

Daar rijzen ook meteen problemen voor de Europese markt, aldus een woordvoerder van Infiniti: “De JX komt niet naar Europa en is meer bestemd voor de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Dat heeft te maken met de motoriseringen, die in zo’n grote auto voor een te hoog verbruik zorgen om interessant te zijn voor markten als Nederland.''

De onthulling van de concept-car vindt dan ook plaats op het Concours d’Elegance Pebble Beach, dat in augustus plaatsvindt. Het showdebuut staat op de planning voor de LA Autoshow in november. In 2012 komt de JX op de markt.