AMSTERDAM - Unimog viert zijn zestigste verjaardag met een concept car.

Unimog, het merk van de vierwielaangedreven bedrijfswagens, bestaat zestig jaar. Het valt onder de paraplu van Daimler, waar het onderdeel Mercedes-Benz Special trucks. Om de zestigste verjaardag te vieren, is een speciale concept car gemaakt op basis van de U5000.

Met deze concept car wil Unimog (dat staat voor Universal Motor Gerät) bewijzen dat er na zes decennia en 26 productcycli nog steeds ruimte is voor vernieuwing, al is het concept in al die tijd nooit veel veranderd.

Ook de concept car is trouw aan de merkwaarden van Unimog. Dat betekent dat hij in elk geval over buitengewone terreincapaciteiten beschikt en schroefveren heeft, die in dit geval rood zijn gelakt. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de pijlgifkikker. Net als dat beestje is hij extreem wendbaar op zowel het land als in het water en ook de felle kleuren zijn van hem geleend.

Groen

Daarnaast is groen ook de huiskleur van Unimog en bovendien de kleur van het allereerste exemplaar uit 1951. De Duitsers benadrukken dat de ’60 Years Unimog’ zeker geen voorbode is van een nieuw product, maar dat er wel stijlkenmerken zullen worden geleend voor de Unimogs van de toekomst.