AMSTERDAM - General Motors is gestopt met de ontwikkeling van de plug in-hybride Cadillac SRX. Het project is niet winstgevend te maken.

Bij General Motors waren er plannen om de plug in-hybride-techniek van de Chevrolet Volt ook in de Cadillac SRX aan te bieden. Dat kindje is echter met het badwater weggegooid.

Persbureau Reuters, dat afgelopen december wist te melden dat aan het project werd gewerkt, vertelt nu dat het is afgeblazen. De hybride SRX werd destijds niet direct bevestigt, maar Dan Akerson, de allerhoogste bij GM noemde het ‘aannemelijk’ dat die auto er kwam.

Insiders bij GM melden dat de plug in-hybride niet doorgaat omdat die auto te kostbaar werd. "De kosten voor de ontwikkeling waren te hoog, de verwachting is dat er alleen maar verlies werd gemaakt op die auto."

Fundamenten

De fundamenten van de hybride SRX zijn geleend van een eerder project waaronder een hybride crossover voor de merken Buick en Saturn werd ontwikkeld. Dat ging niet door omdat het merk Saturn verdween. Die auto’s stonden op het zelfde platform van de Cadillac SRX.

Overigens doet GM goede zaken met de Volt. Voor 2012 wordt de productie met eenderde verhoogd tot 60.000 stuks per jaar. De Amerikanen komen dus dichter bij Toyota, al zullen die met een jaarproductie van 141.000 Priussen (waarvan ook een plug in-versie op komst is) nog niet direct slapeloze nachten hebben.