GM introduceert middenklasser Chevrolet Cobalt

AMSTERDAM – De Los Angeles Auto Show wordt nog steeds erg serieus genomen. Niet alleen de Saab 9-2 en de Hummer H3T worden in Californië geïntroduceerd. Ook GM debuteert met de nieuwe Chevrolet Cobalt.

Echte concurrenten zijn Detroit en Los Angeles niet meer. De North American Auto Show steekt met kop en schouders boven de Auto Show in Los Angeles uit. Toch kunnen autofabrikanten niet om Californië heen. Vooral exotische automerken doen er hun ding. Maar ook een ‘gewoon’ merk als Chevrolet laat van zich horen.

Niet alleen de Corvette moet de aandacht op zich richten. Ook de meer alledaagse modellen van Chevrolet krijgen de aandacht. Eén daarvan is de Chevrolet Cobalt, een middenklasser die zowel als tweedeurs als vierdeurs sedan geleverd kan worden.

General Motors besteedde vooralsnog weinig aandacht aan compacte auto’s. Voor lange tijd namen ze genoegen met de Cavalier. Maar nu wil GM naam maken in de compacte auto’s met de Cobalt en de Aveo.

Cobalt moet de concurrentie aangaan met de Ford Focus, Honda Civic en Toyota Corolla. De Cobalt gaat in het vierde kwartaal van 2004 in de Amerikaanse staat Ohio in productie.

Tip de redactie