Detector blijft per 1 januari verboden

AMSTERDAM - Inspanningen van leveranciers Target Automotive en Wexler Europe mochten niet baten. Wie na 1 januari met een detector in de auto rijdt, riskeert een boete van 250 euro. Ook dient het apparaat te worden ingeleverd. Dit bepaalde de rechter in Den Haag op 24 december van dit jaar.

De leveranciers spanden een kortgeding aan tegen de Staat, met als uitkomst dat verkoop, bezit en gebruik van radardetectoren vanaf 1 januari volgend jaar verboden is. Op 31 december volgt de motivatie van de rechtbank.

Target, Wexler en advocaat Anker geven de strijd niet op. Begin januari steken ze de koppen bij elkaar om te bepalen hoe verder te handelen. Waarschijnlijk starten ze een bodemprocedure en zullen ze een proefproces uitlokken.

“We staan 1-0 achter” zegt Jan Rijks van Target. “Dat is jammer, maar de strijd is nog lang niet gestreden. Ik heb het vermoeden dat deze rechter zijn vingers niet heeft willen branden aan de zaak. We hebben de minister beschuldigd van onrechtmatige regelgeving. Dat is nogal wat. Het zou zo maar kunnen dat de rechter vindt dat zoiets in een bodemprocedure moeten worden bekeken, en niet in een kort geding.”

Tip de redactie