Autodiefstallen flink gedaald

AMSTERDAM - Het aantal autodiefstallen is dit jaar flink gedaald. Over de eerste 11 maanden van 2003 werden 20 procent minder personenauto's gestolen dan in het jaar daarvoor. Dat schrijft De Telegraaf op basis van cijfers van stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Tot 1 december dit jaar werden 17.354 personenauto's gestolen, tegen 21.567 in dezelfde periode in 2002. Ook steeg het percentage teruggevonden auto's, dat is dit jaar 75 procent. AVc-directeur Guus Wesselink voorziet voor 2004 een verdere daling, doordat extra inspanningen van de politie tot een goed resultaat leiden.

Ook startonderbrekers die sommige verzekeraars eisen, hebben bijgedragen aan de daling van het aantal autodiefstallen. Evenals het zogenaamde Eucaris systeem, waarmee de landen uit de Europese Unie het kentekenregister van elkaar kunnen raadplegen.

Wesselink zegt wel dat het nog geen tijd is om tevreden achterover te gaan leunen, want het aantal diefstallen van motoren is dit jaar met negentien procent gestegen.

Tip de redactie