AMSTERDAM - Na een teaser die eigenlijk al niet meer een teaser meer mocht heten is het nu tijd voor de echte onthulling: Mercedes-Benz presenteert de SLS AMG Roadster.

De vleugeldeuren van de Coupé maken bij de Roadster plaats voor een stoffen kap. Bij snelheden tot 50 km/h kan de bestuurder deze bedienen. Het Airscarf systeem, dat we al kennen uit de andere cabrio's van Mercedes-Benz, staat op de optielijst.

Noviteiten zijn het AMG Ride Control onderstel met instelbare dempers en het AMG Performance Media systeem. Dat is een systeem uit de motorsport dat allerlei actuele gegevens over de auto op het scherm tovert (G-krachten, rondetijden, enzovoort).

Imposant

De technische gegevens zijn net zo imposant als bij de Coupé: een 6,2-liter V8 zorgt voor 571 pk en 650 Nm koppel. Schakelen gaat via een zeventraps automaat met dubbele koppeling. De SLS Roadster weegt 1.660 kilogram, slechts 40 kilogram meer dan de Coupé.

De sprint naar 100 km/h kost 3,8 seconden en de topsnelheid is 317 km/h.

Bagageruimte

De SLS Roadster heeft aan de voorzijde wielen met een diameter van 19 inch, achter is dit 20 inch. Voor wie het weten wil: de bagageruimte heeft een inhoud van 173 liter, 3 liter minder dan de Coupé biedt.

De Roadster beleeft zijn publieksdebuut op de IAA in Frankfurt (september). De productie van de SLS AMG Roadster vindt plaats in de fabriek in het Duitse Sindelfingen. De levering start in de herfst van dit jaar.