Raceversie van de Lexus CT 200h op de Nürburgring

AMSTERDAM - Eerder probeerde Lexus het met de LFA op de Nürburgring, tijdens diverse autoraces. Dit weekend stuurt het merk een geprepareerde CT 200h naar het circuit.

Zaterdag stuurt Gazoo Racing, een aan Toyota gelieerde tuner uit Japan, de Gazoo Racing CT het circuit op tijdens de Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy.

De raceauto is gebaseerd op de CT 200h voor op de gewone weg, maar heeft een 2.4-liter benzine motor in plaats van de bekende 1.8. Het hybride-systeem, bekend als Lexus Hybrid Drive, blijft wel intact.

De electromotor drijft de auto aan bij lage snelheden en tijdens het remmen. In totaal verschijnen er tweehonderd auto’s aan de start van de race, de Racing CT doet mee in de SP4-klasse.

Sato

Aan het stuur bevinden zich drie Japanse coureurs: Kumi Sato, die eerder aan de race deelnam in een Lexus IS 250 in 2008, Masahiko Kageyama en Minoru Takaki.

In het verleden stuurde Lexus, nog voor de prototypeversie van de LFA, ook al een RX 400h het circuit op. Gazoo vertoonde eerder z’n kunsten met een getunede versie van de Toyota FT-86 Concept.

Lees meer over:
Tip de redactie