Toch opvolger Porsche Cayman

AMSTERDAM - Prototypes van de volgende generatie Boxster hebben we met grote regelmaat voorbij zien komen, maar rond de Cayman was er al lange tijd radiostilte.

Zo lang zelfs, dat wij ons al zorgen begonnen te maken of Porsche überhaupt nog met een opvolger zou komen. Deze spyshots bewijzen dat dit toch wel degelijk het geval is.

De spyshots zijn in Spanje vanaf een grote afstand geschoten, dus al te veel details kunnen we nog niet melden.

Wel is bij dit prototype te zien dat de achterkant van de Cayman lager wordt en dat de achterruit een groter oppervlak krijgt. Verder komen de voor- en achterlichten meer in lijn met die van de Porsche 991.

Motorisering

Belangrijk nieuws betreft de motorisering: Porsche gaat namelijk net als in de Boxster terug naar vier cilinders.

Dat klinkt als behelpen ten opzichte van de huidige zescilinder boxer, maar dat is het niet: de 2,5-liter viercilinder komt dankzij een turbo namelijk tot een vermogen van maximaal 365 pk en dat is meer dan de 330 pk die de Cayman R op dit moment biedt.

Thuisbasis

Voor de volgende Cayman is dat niet meer het geval. Porsche verhuist de productie in principe naar thuisbasis Zuffenhausen. Als de capaciteit daar niet toereikend is, komt ook Osnabrück op de radar.

Daar rolt ook de Volkswagen Golf Cabrio van de band. De volgende Cayman komt waarschijnlijk niet voor 2013 op de markt. De nieuwe Boxster komt sowieso volgend jaar al.

Lees meer over:
Tip de redactie