Nieuwe elektrosporter heet Delta E-4

AMSTERDAM - Het Engelse Delta tekent voor deze nieuwe elektrische sportauto. Die is letterlijk langs de baan in Silverstone ontwikkeld.

Het Engelse ingenieursbedrijf Delta is gevestigd op het terrein van het Silverstone circuit. Ze hebben sinds 1005 hun sporen verdiend bij het ontwikkelen voor technologie voor de autosport én voor groene projecten voor de auto-industrie.

"Het ontwikkelen van elektrische auto’s het hybrides heeft veel te maken met de autosport. Bij beide takken moeten we op zoek naar lichtgewicht onderdelen, goede aerodynamica en een innovatief uiterlijk," aldus Delta.

Dat resulteert nu in de E-4. Die auto haalt dik driehonderd kilometer op een volle acculading en kan in minder dan vijf seconden van 0 naar 100 km/u. Het chassis is ontwikkeld door KS composites en weegt slechts 85 kilo.

Lichtgewicht

Ook lichtgewicht zijn de elektromotoren, die 23 kilo per stuk wegen. Ze leveren elk 120 pk en 600 Nm koppel. Hoe veel elektromotoren er worden gebruikt, meldt de historie niet. Wel wordt verteld dat de techniek is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Oxford.

De Delta E-4 is ontwikkeld met subsidie van het Technoloy Strategy Board, waarmee dit soort innovatieve projecten wordt ontwikkeld Ook de Regional Development Agency van de East Midlands betaalde mee.

Vijf exemplaren

Voorlopig zijn vijf exemplaren gebouwd. Die doen onder meer mee in de RAC Future Car Challenge waarbij de deelnemers een traject afleggen van Londen naar Brighton met het gebruik van zo min mogelijk energie.

Lees meer over:
Tip de redactie