‘Land Rover Discovery wordt weer een werkpaard’

De Land Rover Discovery startte z’n carrière als echte terreinauto, maar groeide qua comfort in de loop der jaren steeds meer naar de Range Rover toe. In de toekomst wordt dat gat weer groter.

Dat meldt AutoCar, dat zich baseert op gelekte interne informatie van Land Rover. Dat de Discovery terug gaat naar z’n roots, blijkt uit het feit dat Land Rover de auto ontwikkelt in combinatie met de volgende generatie van de puristische Defender.

De introductie van de Discovery 5 (codenaam L661) staat op de kalender voor 2016, twaalf maanden nadat de eerste exemplaren van de nieuwe Defender (codenaam L660) bij de dealers staan.

Investering

De Defender en Discovery gaat volgens de gelekte informatie hun platform delen. Welk platform dat is, is vooralsnog onbekend. Een nieuw platform voor de twee werkpaarden is een forse investering voor moederbedrijf Tata, dus wellicht kiest het concern voor een doorontwikkeling van het T5-platform dat Land Rover nu voor de Discovery en de Range Rover Sport gebruikt.

Het nadeel daarvan is echter dat het platform zwaar is, waardoor het verbruik stijgt. Dat is een ongewenst neveneffect in deze tijden van CO2-reductie.

De eerste generatie van de Land Rover Discovery kwam in 1989 op de markt en stond op het platform van de Range Rover. De auto heeft in de loop der jaren flink bijgedragen aan de omzet van Land Rover.

Tip de redactie