Super-Lamborghini kost zo’n 2 miljoen euro

AMSTERDAM - Het is misschien wel de meest extreme Lamborghini ooit. Vooralsnog een concept, maar als de signalen kloppen, staat de Sesto Elemento binnenkort in de showroom. Voor véél geld.

Hoewel Stephan Winkelmann, de directeur van Lamborghini, nog niet wil bevestigen dat de Sesto Elemento daadwerkelijk in productie gaat, is de auto volgens insiders bij het Italiaanse supersportwagenmerk al grotendeels rijp om in serie gemaakt te worden. Dit meldt het Britse AutoCar.

Winkelmann geeft wel aan dat de prijs van de Sesto Elemento in de praktijk een stuk hoger ligt dan de eerder verwachte één miljoen euro: reken maar op ongeveer het dubbele.

Circuit

En dat voor een auto die niet straatlegaal is: door de sterke focus op prestaties en excessief gebruik van koolstofvezel mag de super-Lamborghini het circuit niet verlaten, net zoals de Ferrari FXX en de Pagani Zonda R.

De cijfers liegen er niet om: van nul tot honderd gaat met de Sesto Elemento in 2,5 seconden. Dat wapenfeit dankt de Lamborghini aan z’n 5.2-liter V10, afkomstig uit de Gallardo, maar nog veel meer aan het lage gewicht van 995 kilogram.

Volgens Winkelmann zal dat in het productiemodel daar weinig van afwijken.

Tip de redactie