Nieuwe beelden Audi S7 opgedoken

Momenteel moet de Audi A7 nog een echt sportief topmodel ontberen. Op vrij korte termijn komt daar verandering in, want het merk uit Ingolstadt is druk bezig met het ontwikkelen van een S7.

Wat opvalt ten opzichte van de eerdere keren dat de S7 opdook, is dat de auto er beduidend sportiever uitziet. Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe voorbumper en de grotere luchtinlaten. Uiteraard zijn ook de vier uitlaatpijpen weer present. Voorheen stuurde Audi gewoon een S7 met een S-Line pakket naar buiten.

De definitieve motorisering is nog niet officieel bekend. Hardnekkige geruchten melden echter dat de S7 de 4,0-liter V8 onder de kap krijgt die ook bijvoorbeeld in de Bentley Continental GT komt te liggen.

Frankfurt

In de S7 komt het vermogen van de dubbelgeblazen V8 uit op ongeveer 400 pk. Er komt mogelijk ook nog een RS7 met ongeveer 550 pk, maar van die auto hebben we nog geen enkel levensteken gezien.

Volgens AutoBild beleeft de Audi S7 z’n debuut op de IAA in Frankfurt, die in september plaats heeft. Dat zou een marktintroductie rond de jaarwisseling betekenen. Vanaf dat moment gaat de auto het opnemen tegen auto’s als de nog te introduceren Mercedes CLS 500 (408 pk) en de Jaguar XF 5.0 V8 (385 pk).

Tip de redactie