VW Golf GTI Edition 35 officieel aangekondigd

Het officieel: de Volkswagen Golf GTI Edition 35 is aanstaande! Volkswagen brengt deze speciale versie om het 35-jarig jubileum van de Golf GTI te vieren.

Allereerst krijgt de jubileum-GTI extra vermogen. Hij heeft de beschikking over 235 pk, tegenover de 210 pk van de standaard-GTI. Het blijft niet bij alleen extra vermogen, ook bij het in- en exterieur onderscheidt de auto zich.

De GTI Edition 35 heeft bijvoorbeeld ander lichtmetaal en er zijn speciale ‘Edition 35’ badges op de zijschermen, de instaplijsten, de hoofdsteunen en de zitting van de stoel.

Volkswagen onthult de Golf GTI Edition 35 op het GTI-treffen bij de Oostenrijkse Wörthersee, dat van 1 tot en met 4 juni plaatsvindt. Het is niet voor het eerst dat Volkswagen een Edition-model van de Golf GTI brengt.

Vijf jaar geleden was er de Golf GTI Edition 30 op basis van de Golf VGTI. Die had 230 pk tot z’n beschikking, 30 meer dan de standaard 200 pk om de 30-jubileumjaren luister bij te zetten. Die ‘jubileum-pk’s’ heeft de Edition 35 dus niet, want ditmaal blijft het extra vermogen beperkt tot 25 pk.

Duitsland

In Duitsland kost de Golf GTI Edition 35 30.425 euro. De gewone Golf GTI heeft in Duitsland een vanafprijs van 27.275 euro. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Wel kan de importeur ons al melden dat er 105 exemplaren naar Nederland komen. Er komen drie lakkleuren beschikbaar en van elke kleur komen 35 exemplaren naar ons land.

Lees meer over:
Tip de redactie