Volkswagen komt met plug-in hybride in 2013/2014

AMSTERDAM - De plug-in hybride komt! Opel en Chevrolet brengen eind dit jaar al zo’n auto, de Volkswagen Groep doet het rustiger aan. Het merk heeft bevestigd dat het in 2013/14 start met de serieproductie van de plug-in hybride.

“De elektrische auto gaat in de toekomst de individuele mobiliteit op cruciale punten veranderen,” meldde CEO Martin Winterkorn op het Vienna Motor Symposium.

“Op de middellange termijn heeft de plug-in hybride een groot potentieel, omdat dit type auto het beste van twee werelden combineert: elektrisch rijden en een grote actieradius. Bovendien zijn er geen grenzen op het gebied van topsnelheid en trekkracht. De plug-in hybride kan een flinke bijdrage leveren aan CO2-reductie.”

Behalve de aankondiging van de plug-in hybrides, meldde Winterkorn ook nog de introductie van twee nieuwe motoren. De eerste is die van de 1.4 TSI Twincharge motor die geschikt is voor het tanken van E85. Het vermogen is nog steeds 160 pk, maar de CO2-uitstoot van de versie met zeventraps DSG daalt naar 144 g/km. Het E85-verbruik is 8,8 l/100 km.

Gebaseerd

Naast de E85-TSI komt de Volkswagen Groep ook met een nieuwe 2.0 TDI. Deze motor, gebaseerd op de 140 pk versie zoals we die al kennen, is speciaal aangepast voor de emissie-eisen van Noord-Amerika. De eerste Amerikaanse auto die profiteert van deze diesel is de Volkswagen Passat.

Tip de redactie