Opel werkt met Corsa OPC aan jonger imago

AMSTERDAM - Opel werkt hard aan een jong en dynamisch imago. De sportieve modellen van het OPC-label helpen daar natuurlijk bij uitstek bij. Met de nieuwe Corsa OPC Nürburgring Edition doet Opel het nog een tandje heftiger.

De Nürburgring Edition heeft ten opzichte van de gewone OPC extra vermogen (210 in plaats van 192 pk) en meer koppel (250 in plaats van 230 Nm).

Kleine kanttekening: dit is alleen het geval als je octaan-100 benzine tankt, anders blijft te teller op 200 pk steken. Maar daar blijft het niet bij: OPC monteert een mechanisch sperdifferentieel en een sportonderstel en de dempers komen van Bilstein. Een serieus krachtpakket, kortom.

Dan gaan we rijden. De Corsa OPC is van nature al een gifkikkertje en het sperdifferentieel doet wonderen! Waar de gewone met het nodige onderstuur te kampen heeft in de bochten, bijt de Nürburgring Edition zich juist in het asfalt vast.

Stuiteren

Slecht wegdek doet de super-OPC weliswaar een beetje stuiteren, maar de grip is fantastisch. De remmen tonen na een pittige circuitsessie bovendien geen spoor van fading. Enig kritiekpuntje: de zitpositie, die een paar centimeter lager zou kunnen.

De volledige rij-impressie met de Opel Corsa OPC Nürburgring Edition is te lezen in AutoWeek 19, die vanaf woensdag 11 mei in de winkels ligt. 

Tip de redactie