AMSTERDAM - Hoewel de Renault Modus een hartstikke slim autootje is, heeft hij het nooit tot publiekslieveling geschopt. Toch komt er van de volgende generatie Clio opnieuw een mpv, en krijgt de Modus dus gewoon een opvolger. Hier rijdt een vroeg prototype.

Renault was er met de Modus als één van de eersten bij met een mpv in het B-segment. De verkoopcijfers zijn nooit om over naar huis te schrijven geweest.

Toch is er bij de ontwikkelingsafdeling van Renault niemand die er over denkt de auto geen opvolger te geven. Het speelveld is met auto’s als de Skoda Roomster, Opel Meriva, Toyota Verso S en Citroën C3 Picasso flink voller geworden en Renault gooit dan natuurlijk niet de handdoek in de ring.

Aan het einde van volgend jaar maken we kennis met de nieuwe Clio. Op basis van die auto verschijnt ook weer een Modus. Dat wordt opnieuw een MPV, die hernieuwd de strijd aan gaat in het segment van de kleine ruimtewonders.

Gespot

Deze mule is gespot in Duitsland. Zijn spatbordverbreders verraden dat het nieuwe model wat breder wordt dan de huidige en ook krijgt de auto een wat lager silhouet.

De verwachting is dat de nieuwe Modus veel stijlkenmerken krijgt van de nieuwe R-Space concept car, die in maart in Genève is getoond en is getekend door Laurens van den Acker. Dat zou betekenen dat de Modus in de toekomst een stuk vlotter wordt en door een wat jonger koperspubliek wordt omarmd.