AMSTERDAM - Kia heeft op de autoshow in New York de gefacelifte versie van de Soul gepresenteerd. Die is ook bestemd voor de Europese markt.

Als geen ander timmert Kia wereldwijd aan de weg. De Koreanen houden niet van stilstand, vandaar dat het tijd is voor een facelift van de Soul, die al weer stamt uit 2008.

Vorige week is de auto onthuld op de autoshow in New York. Het duurt nog tot het einde van het jaar voordat de vernieuwde Soul in Nederland leverbaar wordt.

1,6-liter benzinemotor

Kia weet al te melden dat het vernieuwde model in elk geval wordt uitgerust met de direct ingespoten 1,6-liter benzinemotor, die onlangs voor het eerst in de Sportage werd getoond. Ook zijn alle Souls met ingang van de facelift voorzien van een handgeschakelde zesbak of een zestraps automaat.

De uitrusting van het vernieuwde model is nog niet bepaald. Dat gebeurt pas vlak voordat de nationale introductie wordt gehouden.

Bij een facelift van een auto geldt vandaag de dag vaak het zelfde verhaal. Ook voor de Soul is er dus in de toekomst LED dagrijverlichting. Verder zijn er een opnieuw vormgegeven motorkap, en voor- en achterbumpers. Verder belooft Kia bij de Amerikaanse presentatie dat het brandstofverbruik van het Soul-programma met gemiddeld tien procent wordt verbeterd.