AMSTERDAM - Honda heeft het besluit genomen om van de nieuwe NSX een hybride te maken. Dat betekent dat de nieuw ontwikkelde V10-motor overboord gaat.

Honda-baas Ito Takanobu vertelt op de autoshow in Sjanghai dat de ontwikkeling van een nieuwe sportauto, die de opvolger moet worden van de NSX, in volle gang is.

Hij bevestigt dat de nieuwe V10 voor die auto overboord is gezet en dat er wordt gekozen voor hybride techniek, waarbij elektromotoren zijn gekoppeld aan een wat bescheidener krachtbron.

De NSX ging in 2005 na een carrière van veertien jaar uit productie. Het nieuwe model stond in de startblokken toen de financiële crisis uitbrak. Daarop heeft Honda besloten die auto niet op de markt te brengen.

Milieuvriendelijk

Takanobu vertelt dat de nieuwe sportauto een opwindende rijervaring moet bieden, maar ook milieuvriendelijk moet zijn. “Dat is het soort sportauto dat we willen maken,” vertelt hij tegen het vakblad Automotive News.

De nieuwe NSX, waarvan de naam overigens nog niet vastligt, kan het beste worden gezien als het grote broertje van de CRZ. Honda meldt dat er ‘hard wordt gewerkt’ aan de ontwikkeling van de auto. Wanneer het nieuwe model klaar is, is echter nog onduidelijk.