AMSTERDAM - Het excentrieke Engelse merk Bristol wordt behoed van verdwijnen door ingenieursbedrijf Frazer Nash. Het is echter nog onduidelijk of het merk op zijn oude plek verder kan met de productie.

Bristol leek enige weken geleden ten dode te zijn opgeschreven toen het faillissement werd uitgesproken over het 65 jaar oude merk.

Nu gloort er weer hoop: het onder meer in Bristol gevestigde ingenieursbureau Frazer Nash heeft de boedel gekocht. Dat meldt de lokale krant in... Bristol.

Het is nog onduidelijk of de 22 banen die verloren gaan met het verdwijnen van Bristol kunnen blijven bestaan of dat het merk weer verder gaat met de productie in Filton. Wel belooft het bedrijf om er alles aan te doen om het wereldberoemde merk weer nieuw leven in te blazen.

Handgemaakt

Bristol is bekend om zijn peperdure handgemaakte modellen die vooral geliefd zin bij de rijken in Groot-Brittannië. Tot de klantenkring behoren onder meer Richard Branson en Liam Gallagher. “De komende maanden onthullen we de plannen die we hebben met Bristol,” aldus William Chia, de nieuwe eigenaar van het merk.

Frazer Nash staat bekend om de ontwikkeling van hoogwaardige technische producten. “We zijn ons bewust van het erfgoed en de bijzondere klantenkring die Bristol met zich meedraagt en zullen er voor zorgen dat de toekomst die we plannen voor het merk daar naadloos op aansluit.”

De curator van Bristol meldt dat een aantal bedrijven geïnteresseerd was in het merk, maar dat Frazer Nash de beste partij was.